Специфіка технологічних завдань, пов'язаних з фільтруванням промислових суспензій, полягає в тому, що для обґрунтованого вибору найбільш оптимального варіанту типу і типорозміру апарату, що фільтрує, потрібно експериментальне вивчення фільтрувальних характеристик підлягають поділу суспензій.

Багаторічний досвід свідчить, що в цьому питанні немає місця будь-яким аналогіям - навіть схожі за способом утворення суспензії можуть суттєво відрізнятися за процесом фільтрування.

Один із найбільших авторитетів у галузі фільтрування доктор техн. наук Жужиков В.А. наголошував, що гроші, витрачені на проведення фільтрувальних експериментів, багато разів окупаються при реалізації їх результатів. Сучасні фільтрувальні апарати коштують досить дорого, і помилка при їх виборі може спричинити непередбачувані наслідки аж до необхідності заміни фільтрів, що виявилися непридатними.

«НВП - Східна Україна» спеціалізується на випуску промислових фільтр-пресів, має у своєму розпорядженні багаторічний досвід застосування моделюючих фільтрувальних установок різного масштабу для їх вибору і готова надати послуги з дослідження фільтрувальних властивостей практично будь-яких суспензій як у себе в лабораторії, так і з виїздом на підприємство. що має потребу у вирішенні такого завдання.

У процесі проведення експериментів вирішуються такі вопросы:

  1. Визначення параметрів оптимального режиму роботи фільтр-преса, тобто такого, при якому буде забезпечуватися максимально можлива для даної конкретної суспензії продуктивність, мінімальний вміст в осаді хімічної речовини, що вимивається з нього, мінімальна вологість вивантажуваного осаду, мінімальна витрата промивної рідини м стисненого повітря. До таких параметрів входять оптимальна глибина камер фільтрувальних плит, найбільш раціональні перепади тисків всіх технологічних операцій (фільтрування, пресування осаду, його промивання і просушування, у тому числі необхідна кількість промивної рідини і витрата повітря при просушуванні).
  2. Вибір фільтрувальної тканини, що найбільш підходить у даному випадку та забезпечує як необхідну чистоту фільтрату, так і мінімальну адгезію до відфільтрованого осаду, а також простоту регенерації її з метою продовження терміну служби.
  3. У ряді випадків здійснюється пошук варіантів інтенсифікації процесу, наприклад, із застосуванням коагулянтів, флокулянтів, допоміжних матеріалів, що фільтрують, ін.
  4. За результатами визначається тип необхідного фільтр-преса (камерний, мембранний, рамний, ін.), а також необхідна поверхня фільтрування.
  5. За погодженням із замовником, виходячи з умов розміщення фільтр-пресів на конкретному виробничому майданчику, приймається рішення про поверхню фільтрування та кількість рекомендованих фільтр-пресів.
  6. На закінчення виконаної роботи замовник отримує рекомендації щодо технологічної обв'язки фільтр-пресів, а також всю необхідну інформацію для здійснення проектних робіт.

Проведення таких експериментів гарантує мінімізацію як фінансових, так і тимчасових витрат на стадії освоєння ділянки фільтрування промислового підприємства, яка замовила це завдання.

Additional information


Flag Counter
since 10/08/2017